Welk vervoersmiddel kies je om in München te komen?

München is vanuit verschillende Europese landen per vliegtuig goed te bereiken. RyanAir vliegt vanuit verschillende Europese steden naar Luchthaven Memmingen, op ruim 100 kilometer van München. Easy Jet landt op het bekende vliegveld München (Franz Josef Strauss), op een kleine dertig kilometer van het centrum van de Beierse hoofdstad.

Vliegen

Vanuit verschillende Europese steden vlieg je met Ryan Air voor een enkele tientallen euro’s naar luchthaven Memmingen. Hoewel het vliegveld ‘Munich West’ wordt genoemd, is het vanaf de luchthaven ongeveer 120 kilometer naar het centrum van Munchen. Met de Allgau Airport Express kost het 16 euro (vooraf boeken) naar Munchen, een rit van ongeveer anderhalf uur.

Flughaven München, een van de grootste van het land, ligt op een kleine dertig kilometer ten noordoosten van München. Met Easy Jet vlieg je er bijvoorbeeld vanuit Londen Luton, Edinburgh, Manchester en Milaan Malpensa. Vanaf het vliegveld vertrekt iedere tien minuten een sneltrein S-Bahn (S1/S8) naar het centrum van de Beierse hoofdstad. Iedere twintig minuten vertrekt er van het vliegveld een airport-citybus. Verschillende hotels pikken je kosteloos op van het vliegveld. Meer info: http://www.munich-airport.de/en/index.jsp.

Met de Trein? Dit zijn de treinstations in München

Munchen telt enkele grote treinstations, zoals Hauptbahnhof in het centrum en München-Pasing (west) en Ostbahnhof (oost). Vanaf deze drie stations vertrekken ieder uur meerdere treinen naar andere Duitse steden. Treinen vallen onder de noemer S-Bahn. Vanaf Hauptbahnhof vertrekken naast treinen ook ander openbaar vervoer, zoals de U-Bahn, zogeheten en bussen in iedere gewenste richting.

Auto

Hoewel de Duitse regering er al jaren over spreekt, hoef je nog geen tol op Duitse snelwegen te betalen. Rond Munchen zijn de snelwegen van en naar bijvoorbeeld Berlijn, Stuttgart, Salzburg en Nurnberg erg druk. Zeker in vakanties. Bijvoorbeeld in de winterperiode, als Noord-Europeanen op wintersport in de Alpen gaan. Voor het rijden in Munchen heb je een groene milieusticker nodig.

Plaats een reactie