Hier eet je smakelijk én voordelig!

München behoort niet tot de gastronomische elitesteden op deze aarde. Uit de klassieker Beierse keuken komen worsten, broodgerechten en smaakrijke bergkazen. Prima voor naast een groot glas bier. Waar eet je niet te prijzig, terwijl je toch nog wat meekrijgt van de plaatselijke cultuur?

Bij Ennstaler kun je terecht voor enkele Oostenrijks-Duitse klassiekers, zoals wiener schnitzel en fritatensoep. Geen spannende gerechten in dit Beierse restaurant, maar wel Duitse degelijkheid. Voor een schnitzel met groente en patat betaal je nog geen tien euro. Een halve liter bier kost 3,20 euro. Adres: Reifenstuelstrasse 1, München. Adres: http://www.ennstalerstubn.de/

Kllians is een Irish Pub en dan weet je zeker: het bier vloeit rijkelijk en maaltijden, grote porties, acceptabele prijzen. Een goede prijs-kwaliteitsverhouding. Voor een burger of huisgemaakte chili con carne betaal je rond de 10 euro. Killians Irish Pub is gevestigd aan het plein Frauenplatz, bij de fraaie Frauenkirche in het centrum van München.

Lulullus is een Grieks restaurant aan de oostkant van de rivier Isar. De eetgelegenheid staat bekend vanwege zijn degelijke gerechten, lage prijzen en grote porties, zoals gyros. Cheap and cheerful! Let op: het kan druk zijn. Adres: Birkenau 31, München.

Bergwolf Tankstations, restaurants: bijna overal in Duitsland staat de curryworst op de menukaart. Hoewel de snack in andere delen van het land populairder is, kun je in München ook bijna overal terecht voor een de door jong en oud geliefde worst . Bijvoorbeeld bij snackbar Bergwolf, een populaire eettent bij uitgaansgebied Gärtnerplatz. Niet alleen in benevelde toestand een aanrader, zeker ook om overdag de honger meer te stillen. Als tussendoortje of maaltijd.

Augustiner Bij Augustiner, gelegen in hartje München in Neuhauser Strasse 27 – tussen bezienswaardigheden Karlstor en Marienplatz, kun je klassieke Beierse gerechten eten en vooral goed bier drinken in de aangrenzende biergarten of bierhalle. Een halve liter bier kost 4 euro. Voor de vlees- en wildspecialiteiten betaal je ongeveer 15 euro per hoofdgerecht.

Plaats een reactie