Dit zijn de hippe wijkjes van München

Rond het eeuwenoude centrum van München liggen enkele authentieke, bruisende en hippe wijken. Met de metro sta je in een mum van tijd in Gartnerplatzviertel, Haidhauzen of de klassieken wijken Maxvorstadt en Schwabing.

In de wijken Maxvorstadt en Schwabing aan de noordkant van het centrum is het kunst en onderwijs dat de klok slaat. De universiteit van München en de Pinakotheken musea zijn er te vinden. Net als Konigsplatz, dat ‘Athene aan de Isar’, wordt genoemd. Waarom? Door de aanwezigheid van gotische gebouwen als Glypthothek, Staatlichen Antikensammlungen en de Propylaen, allen gebouwd in de stijl zoals de tempels in de Griekse oudheid. In de negentiende eeuw onderhield het Duitse koningshuis warme banden met Athene. Op Elisabethmarkt, de Vitualienmarkt in het klein, zijn alle ingrediënten verkrijgbaar voor een propere maaltijd. Geen zin zelf te koken? In de wijk zijn tientallen restaurants en hippe koffiebars.

Gärtnerplatz & Glockenbachviertel

Aan de zuidkant van het München centrum ligt Gärtnerplatzviertel, dankzij de vele winkeltjes, kittige straatjes en hippe bars een bruisende wijk. Het stadsdeel vormt een trekpleister voor de creatieve en intellectuele bevolking in de hoofdstad van de Duitse deelstaat Beieren. Bovendien is Gärtnerplatzviertel, gelegen in het verlengde van Viktualiemarkt, het uitgaansgebied en dankzij de vele modeboetiekjes uitermate geschikt voor een middagje winkelen. Gärtnerplatz, een rotonde met daarop een park, vormt het hart van de wijk en is op zwoele dagen een geschikte plek om rond te hangen voor een hapje en drankje.

Plaats een reactie