Biergartens, een begrip in Beieren

Biergartens horen bij Munchen en Beieren zoals pubs bij Ierland. Je kunt er bier in alle soorten en maten drinken, geflankeerd door een smakelijke worst of oversized pretzel. Wat zijn goede spots?

In het centrum van Munchen zijn er talloze zogeheten biergarten (outdoor) en bierhallen (indoor) te vinden. Het is niet ongebruikelijk je eigen eten mee te nemen. Het concept, mensen zitten bij elkaar aan tafel, hoort bij Duitse way of life. In alle toeristenfolders staat het vermaarde, zeer toeristische en behoorlijk prijzige Hofbräuhaus bovenaan. Kijk eens verder en meng je tussen de Bavarians.

Augustiner Bräustuben gaat er prat op dat ze bier tegen lage prijzen schenken en voordelige maaltijden serveren. Prijs voor een halve liter bier: 2,65 euro. Op dinsdag is het bijvoorbeeld Schnitzeldag: 6,75 euro voor een klassieke Duitse schnitzel. Voor een ‘Bavarian Speciality a la carte’ betaal je tussen de 10 en 15 euro. Witte worsten zijn tot 13.00 verkrijgbaar, voor 1,85 euro per stuk. Vooraf een tafel reserveren kan via de site: http://www.braeustuben.de/index_en.php

Max Emanuel Brauereiligt in de universiteitswijk van Munchen. Studenten uit de hele wereld drinken in de biergarten van dit restaurant hun biertjes. De biergarten is geopend van april t/m oktober. Je kunt er ook prima terecht voor een maaltijd. Ongeveer tien euro voor een hoofdgerecht.

Augustiner Keller, op een paar minuten lopen van het centraal treinstation Haubtbahnhof, beschikt over een van de grootste biergartens van Munchen. Duizenden mensen kunnen er terecht. Het bier is opgeslagen in houten vaten. Prijs voor een halve liter bier: 3,90 euro.

Waldwirshaft Großhesselohe, gelegen aan de oever van de rivier Isar, heeft een zogeten Jazzbiergarten. De naam zegt het al: bier en muziek. Live jazz. Aangenaam op warme dagen. Voor een klassieke „Weißwurst“ betaal je 2,50 euro. Op de menukaart staat Obatzda, een Beierse kaas. In het restaurant kun je terecht voor echte Duitse maaltijden, met een gemiddelde prijs van ongeveer 15 euro. Voor meer info: http://waldwirtschaft.de/?lang=en

Ook bij Biergarten Chinese Tower in de English Garten, de Beer Garden bij Viktualienmarkt en Schneiderweiße Brauhaus kun je goed terecht voor een imponerend groot glas bier.

Plaats een reactie