Alles over het openbaar vervoer binnen München

Laat in München je auto staan. De hoofdstad van Beieren beschikt over een wijdvertakt netwerk openbaar vervoer, zowel in de binnenstad als buitenwijken. Snel, goed georganiseerd, efficiënt, voordelig en van Duitse degelijkheid. Met de City Tour Card (10,90) kun je ongelimiteerd gebruik maken van metro U-Bahn, S-Bahn en bus.

Voor toeristen is een Single-Tageskarte het voordeligst. Je betaalt 6,20 euro voor een dag of 15,50 euro voor drie dagen. Reis je met partner of groep, dan krijg je korting. Voor korte ritjes is de strippenkaart Kurztreckentarif het voordeligst. Check de voorwaarden en prijzen op: http://www.mvv-muenchen.de/en/tickets-fares/tickets/day-tickets/index.html

Met de City Tour Card (10,90 euro) kun je de hele dag reizen met het openbaar vervoer in het centrum. Een driedagenkaart kost 20,90 euro. Korting krijg je als je met partner of een groep reist. Voordeel ten opzichte van de Single-Tageskarte: je krijgt korting bij tientallen musea. Check de voorwaarden: http://www.mvv-muenchen.de/en/tickets-fares/tickets/day-tickets/citytourcard/index.html

Met de gebruiksvriendelijke metro (U-Bahn) trein (S-Bahn) en tram (Strassenbahn) kom je in München overal snel. Geen vermoeide benen, want stations liggen dicht bij elkaar. De tram brengt je naar de meeste bezienswaardigheden in en rond het centrum. De stad München zelf (Innenraum) is één zone, de buitenwijken (Aussenraum) zijn de andere zones. Tickets zijn aan te schaffen bij verkoopmachines op stations en de buschauffeurs.

Hoewel je in het centrum van München prima met het openbaar vervoer uit de voeten kan en overal komt, is de fiets ook eenn handig vervoersmiddel. Bij Mike’s Bike’s Tours kun een fiets huren. De prijzen: 7 euro voor het eerste uur, vervolgens 2 euro voor ieder uur dat volgt. Prijs per dag: 17 euro (volwassenen) of 13 euro (kinderen). Kosten voor een week: 75 euro.

Plaats een reactie