Dit zijn de beste hostels in München

In München kun je het voordeligst overnachten in hostels, jeugdherbegen en op campings. Boek gelijk een kamer als je weet wanneer je gaat, want dat betaal je een lager prijs dan een reservering op het laatste moment. Let op: tijdens Oktoberfest leggen de prijzen een stuk hoger.

Bij  Euro Youth Hostel betaal je 11 euro per nacht voor een bed in een kamer voor 12 personen. In een vierpersoonskamer betaal je 16,50 euro per nacht. Het ontbijt kost 4,50 euro, een handdoek 1,50. In de bar kun je terecht voor Duits bier, goedkope cocktails en, jawel, Jägerbombs. Dagelijks happy hour, vanaf 18.30 uur. Een halve liter bier kost dan 2 euro.

Jaeger’s Hostel ligt op twee minuten lopen van centraal treinstation Hauptbahnhof. Kamers zijn alleen beschikbaar voor mensen in de leeftijdscategorie 18-35 jaar. Prijs voor een nacht: vanaf 14 euro. In de zomerperiode betaal je minimaal 20 euro voor een bed, met uitschieters naar 50 euro tijdens het Oktoberfest. Een private room, voor twee personen, kost ongeveer 42 euro in het laagseizoen. Voor 5 euro heb je een all you can eat ontbijt. Een kwartiertje lopen van het befaamde drinkhol Hofbräuhaus.

The 4You Hostel, dat zich profileert als een organisatie zonder winstoogmerk en ‘groen’ alternatief, heeft vestigingen in München en Praag. In München zijn bedden in dorms beschikbaar vanaf 12 euro per nacht. Je betaalt 10 euro per nacht voor je auto. Het hostel ligt op een steenworp afstand van centraal treinstation Hauptbahnhof .

Airbnb

Airbnb is een goed alternatief voor een hotel of hostel. Zeker als je met twee of meerdere personen bent. In het centrum van München zijn tientallen opties. Prijzen vanaf 50 euro per nacht, voor twee personen.

Camping

Bij camping The Tent kun je vanaf 7,50 euro overnachten. De camping is geopend van eind mei tot begin oktober. Je kunt je eigen tent nemen, of kiezen voor een plek in de zogeheten Bed-Tent of Floor-Tent, een tent ter grootte van 600 m2 – geliefd onder backpackers, dankzij de lage prijs en atmosfeer.

Stadscamping Munich-Talkirchenligt ongeveer 4 kilometer ten zuiden van Marienplatz, het bekende plein in het centrum van München. Prijs per nacht (2014) voor een volwassenen bedraagt 5,50 euro, kinderen tot 14 jaar 1,50. Prijs van een tweepersoonstent: 3,50. Tijdens Oktoberfest betaal je meer. Met de metro (U3) of stadsbus 135 sta je in een kwartier op Marienplatz. Dierentuin Hellabrun Zoo ligt in de buurt van de camping.

Plaats een reactie